Autorahoituslaskuri

Selvitä autorahoituksen todelliset kulut kätevällä laskurillamme

Mitoita autorahoitus laskurimme avulla vastaamaan juuri sinun tarpeitasi

Laske mitä auton rahoitus todellisuudessa maksaa. Autorahoituslaskurillamme selvität kätevästi millaiseksi kokonaiskulut muodostuvat käytettävissä olevan käsirahan ja tavoitellun maksuajan mukaan.

Laskurimme kertoo autorahoituksen kk-erän antamiesi muuttujien mukaan. Muuta rahoitettava summa, käsiraha, maksuaika, korko ja viimeinen maksuerä vastaamaan omaa tilannettasi, niin näet minkälaiseksi summa muodostuu. Huomaa että rahoituskorko määräytyy aina ajankohtaisen korkotilanteen mukaan. Tässä esimerkkinä on käytetty 2.99% korkoa. Myös korkoa voit halutessasi siis muuttaa, ja kokeilla miten koron suuruus vaikuttaa kokonaiskuluihin.

Rahoitettava summa

Käsiraha

Maksuaika

kuukautta

Rahoituskorko

%

Viimeinen maksuerä

Rahoituksen maksuerä 1092 €/kk

Laskelma on suuntaa antava. Luottosi korko ja muut ehdot tarkennetaan sinulle annettavassa luottotarjouksessa jos haet autorahoitusta Autolle.comilta autokaupan yhteydessä.

Mitä tarkoittaa autorahoitus?

Autorahoituksessa rahoitusyhtiö tarjoaa ostajalle mahdollisuuden pilkkoa auton hankintahinta pienempiin eriin, ja maksaa auto osissa. Tämä mahdollistaa ostajalle auton hankkimisen sitomatta siihen suurta pääomaa. Auto on rahoitusyhtiön omaisuutta, kunnes viimeinen erä osamaksusta on maksettu. 

Autolaina vai autorahoitus – mitä eroa niillä on?

Auton voi rahoittaa monella eri tavalla ja kannattaa selvittää, mikä rahoitusmalli sopii omiin tarpeisiin parhaiten. Rahoituksen voi järjestää esimerkiksi autolainalla, joka on pankista haettava kulutusluotto. Kun rahoitat auton lainalla, saat auton heti omiin nimiisi. Pankki kuitenkin useimmiten edellyttää, että lainaa varten on käsiraha ja vakuudeksi jonkinlaista omaisuutta, kuten kiinteistöjä, metsää tai muuta varallisuutta. Toinen vaihtoehto on rahoittaa auton hankinta autorahoituksella eli rahoitusyhtiön kautta tehdyllä osamaksusopimuksella. Autorahoitus osamaksulla on helppo ja joustava tapa rahoittaa auto, käsirahaa ei tyypillisesti tarvita ja auto itsessään toimii vakuutena. On hyvä huomioida, että autorahoituksella ajoneuvo on rahoitusyhtiön omaisuutta niin kauan, kun auto on kokonaan maksettu. Käytännön kannalta tällä ei ole juurikaan merkitystä, mutta esimerkiksi ulkomaanmatkan yhteydessä rahoitusyhtiölle on muistettava tehdä maastapoistumisilmoitus. 

Miksi autorahoitus on järkevää?

Autorahoitus on ostajalle helppo, joustava ja nykyään hyvin suosittu tapa hankkia auto. Tyypillisesti koko prosessi hoituu autoliikkeen kautta, eikä ostajan tarvitse hoitaa paperitöitä itse. Käsirahaa ei yleensä tarvita ja auto itsessään toimii vakuutena. Osamaksu tuo rahoitukseen myös joustavuutta. Rahoitusta voi halutessaan maksaa pois ylimääräisin lyhennyksin, jos oma taloudellinen tilanne on hyvä. Ylimääräisiä lyhennyksiä tehtyään voi vastaavasti tiukemmassa tilanteessa jättää jonkun kuukausierän maksamatta. Jos omat tarpeet autoilun suhteen muuttuvat, voi auton usein myös vaihtaa jopa kesken sopimuskauden. 

Autorahoituksen korko ja kulut

Autorahoituksen varsinaiset kulut muodostuvat rahoituksen korosta, joka määräytyy asiakkaan ja myyjäliikkeen välisessä sopimuksessa. Rahoituksen koron suuruuteen vaikuttavat esimerkiksi laina-ajan kesto ja mahdollisen käsirahan määrä. Laskurillamme voit vertailla autorahoituksen kokonaiskuluja erilaisilla maksuajoilla, ja selvittää, miten mahdollinen käsiraha tai viimeisen maksuerän suuruus vaikuttavat kokonaiskuluihin. Myös ostettavan auton hinta ja ikä vaikuttavat rahoituksen kuluihin. 

Kuka voi saada autorahoituksen?

Autorahoituksen saadakseen on oltava vähintään 18-vuotias ja rahoituksen hakijalla on oltava ajo-oikeus ostettavaan ajoneuvoon. Selvittääksesi voitko saada autorahoituksen, voit täyttää rahoitushakemuksen näppärästi netissä ja pyytää rahoitustarjouksen. Autolle.comin autorahoituksessa saat rahoitustarjouksen verkossa ja luottopäätöksen ilman neuvotteluja pankin kanssa, me hoidamme paperiasiat puolestasi. 

Onnistuuko autorahoitus yksityishenkilöiden väliseen kauppaan?

Myös yksityishenkilöiden väliseen ajoneuvokauppaan löytyy rahoitusvaihtoehtoja. Tutustu esimerkiksi Rahoituskumppanin palveluihin.

Ota yhteyttä ja jutellaan tarkemmin

Peruuta

Soita myyntipalveluumme

Varastossamme on hyvä valikoima vähän käytettyjä autoja valmiina liisattavaksi

Lähetä WhatsApp-viesti

Lähetä viesti verkkomyyjällemme numeroon 050 413 0770

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä viesti niin otamme sinuun yhteyttä