Autolle.com blogi


Ladattavat hybridit - kenelle se sopii?

12.03.2021


Sähköauto on edelleen monelle ylitsepääsemättömän kallis

Sähköautokeskustelussa unohtuu monesti ihmisten erilaiset autonkäyttöprofiilit. Vaikka puhutaan keskimääristä kokonaiskuvan saamiseksi, niin kukaan suomalainen ei silti aja päivittäin tasan 50 kilometriä joka päivä, vuodesta toiseen.

On selvää, että nykyisellä sähköautotekniikalla pitkän matkan ajaminen on sekä mahdollista, että kaikkein edullisin tapa liikkua. Noin 2,5e/100km kustannus ajamisesta on murto-osa perinteiseen polttomoottorin avulla liikkumiseen verrattuna.

Varteenotettavan sähköauton hankkimiseksi täytyy kuitenkin olla useampi kymmenen tuhatta euroa pääomaa tai otettava vastaavan suuruinen laina sähköauton hankkimiseksi. Yksityisille suunnattuja leasingvaihtoehtojakin on tullut markkinoille, mutta arvokkaan sähköauton tapauksessa edullisen kuukausihinnan vastapainoksi vuosittaiset kilometrit on monesti rajoitettu jopa vain 10 000 kilometriin. Leasinginsopimusta hankkiessa kannattaakin käydä myyjän kanssa tarkkaan läpi leasingsopimuksen ehdot, jotta ostaja välttyy ikäviltä yllätyksiltä. 

Ladattavalla hybridillä arkiajoihin edulliset kilometrikustannukset ilman kallista alkuinvestointia

Mikäli autonkäyttäjä pystyy lataamaan auton akkua kotonaan joko tarkistetusta lämpötolpasta, muusta yksivaihepistorasiasta tai jopa voimavirtapistokkeesta, on ladattavalla hybridillä mahdollisuus päästä todella alhaisiin käyttökustannuksiin sekä säilyttää mahdollisuus pidemmän matkan ajamiseen ilman huolta matkanvarrelle osuvista sähköautojen latauspisteistä. 

Hybridiä ostaessa täytyy kuitenkin perehtyä kiikarissa olevan auton sielunelämään. Osa ladattavista hybrideistä kykenee lämmittämään auton sisätiloja vain polttomoottorin hukkalämmöllä, jolloin moottori käynnistyy aina kun sisätilojen lämmitystä tarvitaan. Tällaisen toimintatavan autolla ei talviajaminen edullisesti ja päästöttömästi ole mahdollista. Tottakai kulutus on silti perinteiseen polttomoottoriautoon nähden vähäistä, mutta ihan ihmeitä ei kannata ladattavalta hybridiltä talvella odottaa.

Osa ladattavista hybridiautoista on kuitenkin suunniteltu fiksusti ja niissä pystyy etänä käynnistämään auton lämmityksen ja ajaessakin käyttää vain akkuun ladattua sähköä sekä liikkumiseen että lämmitykseen. Tällaisia hybrideitä löytyy mm. Volkswagenilta, Mercedekseltä, Skodalta ja Peugeotilta. 

Kenelle lataushybridi sitten sopii parhaiten?

Ladattavien hybridien sähköinen toimintamatka on parhaimmillaan 50-60 kilometriä, josta talvipakkasilla kylmä sää verottaa osansa. 

Mikäli sinulla on autosi pysäköintipaikan läheisyydessä pistorasia ja päivittäiset ajomatkat koostuvat lyhyestä työmatkasta ja ehkä lasten harrastuksiin kuskaamisesta, voi ladattavalla hybridillä päästä samoihin käyttökustannuksiin, kuin isompi akkuisella sähköautolla. 

Kun ajoprofiiliin lisää satunnaiset mökki- tai mummulavierailut pidemmän matkan päähän, jossa sähköautojen latausverkosto ei vielä ole kehittynyt, saattaa ladattava hybridi olla kaikkein järkevin vaihtoehto autoa valittaessa. 


Autolle.com on avannut uuden, erityisesti sähköautoille suunnitellun automyymälän. Sieltä löydät asiantuntevat myyjät, jotka auttavat sinua sopivan sähkö- tai hybridiauton hankkimisessa.

Martinkyläntie 45, Vantaa.
Aukioloajat ma-pe klo 10-18, la klo 10-15
Soita: 010 205 0915
WhatsApp: 040 749 9586


Lue lisää

Mikä on ekoauto ja mitä vaihtoehtoja minulla ekoautoiluun on?

12.03.2021

Esimerkkien kautta ekoautokaupoille

Ekoauto termille ei ole tarkkaa, virallista määritelmää. Autolle.com on asettanut ekoauto-kategoriaan kaikki vähäkulutuksiset eri käyttövoimilla kulkevat autot. Tämä lavea määritelmä sisältää siis pienet bensiiniautot, nykyaikaisia dieseleitä, joissa päästönormit alittuvat selvästi, sekä erilaiset hybridien muodot ja täyssähköautot. Mukaan on toki otettu myös biopolttoaineita hyödyntävät automallit sekä kaasuautot.

Yhteistä näille kaikille automalleille on kuitenkin se, että keskiverto kulkineeseen verrattuna tällainen ekoauto säästää luontoa sekä Sinun lompakkoasi.

Rahan säästö on useimpien ostajien ensisijainen syy ekoautoon

Autoleasingyhtiö LeasePlanin teettämän kyselyn mukaan sähköauton hankkimisen ensisijainen houkutus on alhaiset verot sekä käyttökustannukset. (47% vastaajista) Vastaavasti myös hybridillä tai vähäkulutuksisella ja toimintavarmalla polttomoottorilla voi säästää huomattavasti ajamisesta aiheutuvissa kuluissa.

Suurimpana esteenä sähköauton hankkimiselle kerrotaan korkea hankinta hinta. (57% vastaajista) Alempana olevien tosielämän esimerkkien ja Autolle.com tämän artikkelin julkaisuhetkellä myynnissä olevien autojen esittelyllä näytän, että sekään ei pidä paikkaansa.

Esimerkki 1:

Kahden lapsen yksinhuoltajavanhempi käy päivätöissä ja työmatkan varrella vie lapsensa päivähoitoon ja kouluun. Arki-iltaisin on satunnaisia menoja lasten harrastuksiin. Sukulaiset asuvat kaukana ja heidän luo perhe matkustaa junalla, sillä autolla pitkän matkan ajaminen lasten kanssa käy raskaaksi.

Autolle.com valikoimasta löytyy alle 15 000 euron hinnalla täyssähköinen BMW i3, jolla onnistuu tämän perheen useamman päivän ajot ilman välilatauksia. Auto on saatavilla 0 euron käsirahalla. Akusto on tässä mallissa 18.2kWh, jonka lataaminen tyhjästä täyteen tarkoitukseen soveltuvasta, tarkastetusta lämpötolpasta tai ulkopistorasiasta onnistuu yön aikana mainiosti. Tällä autolla pääsee myös hyödyntämään kauppakeskuksen ilmaisen latauspisteen viikonlopun kauppareissun aikana.

Tähän autoon vaihtamalla polttoainekustannukset putoavat 0euroon kuukaudessa eikä huolloissakaan tarvitse juuri käydä. Sähkön hinta (n. 12snt/kWh) tekee perheen 1000km/kk ajoille vain noin 20 euron loven lompakkoon!

Esimerkki 2:

Kahden aikuisen ja kahden lapsen perhe, jossa toinen vanhemmista ajaa päivittäin n. 40km työmatkan suuntaansa ja toinen työskentelee kotona. Perhe kulkee viikonloppuisin lasten harrastuksissa joskus satojakin kilometrejä, eikä ajoja voi suunnitella latauspisteiden mukaan.

Autolle.com valikoimasta löytyy monen muun laadukkaan hybridin lisäksi tämä alle 24 000 euron maantiekulkine, joka on ladattu lisävarusteilla. Mukautuvan vakionopeussäätimen ja laadukkaampien istuimien myötä pitkänkin reissun tekeminen on miellyttävää. 

Tällä Passatilla pääsee 40-50 kilometriä sähköllä, jonka jälkeen matka tarvittaessa jatkuu tehokkaan ja vähäpäästöisen bensiinimoottorin voimin. Työpaikallekin saadaan latauspaikka sovittua, joten perheen työssäkäyvä vanhempi ajaa arkiajonsa pelkän sähköenergian voimin, jolloin polttoainekulut tippuvat huomattavasti. Pidemmille turnausmatkoille lasten harrastusten perässä pystyy lähtemään enempiä miettimättä, kun autossa on tankki täynnä matkalle lähtöä varten ja huoltoasemia löytyy lähes joka nurkasta. 

Perhe säästää tämän auton valitsemalla erittäin paljon, koska polttoainekulujen lisäksi myös vuotuinen ajoneuvo vero on hyvin matala. 37g CO2/km päästöillä tämän auton ajoneuvovero on vain noin 106e/vuodessa!

Esimerkki 3:

Reissutyöläinen ajaa vuosittain yli 40 000 km ja liikkuminen on pääasiassa valtaväyliä pitkin. Polttoainekulut ovat aiemmalla noin 50 000 euron edustusluokan Audilla liikkuneet kuukausittain reilusti yli 300 eurossa ja ajoneuvoverokin on isolle dieselmoottorille kallis, noin 800 euroa vuodessa.

Pienempään autoon vaihtaminen ei tule hänelle kysymykseenkään, joten kun säästöjä etsitään mukavuudesta tinkimättä, niin ainoa vaihtoehto on Tesla. Tämä Autolle.com valikoimasta löytyvä auto sisältää autopilotin, jonka avulla auto kykenee lähes itsenäiseen ajamiseen moottoriteillä sekä isoilla maanteillä. Ominaisuus helpottaa työntekijän reissupäiviä, kun seuraavaan tapaamiseen saapuu entistä virkeämpänä ja valmiimpana. Noin 400 kilometrin toimintasäde täydellä akulla mahdollistaa myös poikkeamisen syrjäseudulle sekä pidemmät yhtäjaksoiset ajot.

Ennen v. 2017 valmistettujen Teslojen hyvä puoli on myös ilmainen Teslan oman pikalatausverkoston käyttö. Tämän ansiosta, koska vain satunnaisina kertoina matkan varrella joutuu turvautumaan maksulliseen latauspisteeseen, käyttökulut lähestyvät jo uhkaavasti nollaa. Tämän, kuten monen muun Autolle.com myynnissä olevan käytetyn Teslan etuna on myös Teslan voimassa oleva käytetyn auton takuu, jonka puitteissa, mikäli jotain ilmenee, pienet ja isommatkin viat hoituvat takuun piikkiin ilmaiseksi.

Vaihtamalla edustus-Audinsa Teslaan, reissutyöläiselle jää lompakkoon satoja euroja enemmän kuukaudessa rahaa sekä töissä jaksaminen on parantunut ajomukavuuden myötä. Eikä kyseessä ole enää vain 100 000 euron Teslat, sillä tämäkin yksilö lähtee alle 48 000 eurolla uudelle omistajalle.

Lompakkoa ja luontoa säästäviä vaihtoehtoja löytyy rutkasti

Tässä tekstissä oli muutama nosto mainiosta Autolle.com ekoautojen tarjonnasta. Kaikki Autolle.comin myynnissä olevat ekoautot löydät tästä linkistä

Auton vaihtoa miettiessä kannattaakin asiaa pohtia myös taloudellisuuden kannalta. Usein sähköinen tai sähköistetty voimalinja on mukavamman ajokokemuksen lisäksi myös lompakolle ystävällinen vaihtoehto.  Autolle.com myyjien avustuksella myös Sinun tilanteeseesi sopiva ekoauto löytyy varmasti.


Autolle.com on avannut uuden, erityisesti sähköautoille suunnitellun automyymälän. Sieltä löydät asiantuntevat myyjät, jotka auttavat sinua sopivan ekoauton hankkimisessa.

Martinkyläntie 45, Vantaa.
Aukioloajat ma-pe klo 10-18, la klo 10-15.
Soita: 010 205 0915
WhatsApp: 040 749 9586

Lue lisää

Autolle.com laajenee Ouluun

02.03.2021

Autolle.com tiedote 2.3.2021 

Autolle.com-automyyntiä pyörittävä Autollecom Oy avaa Oulun Ruskoon viidennen toimipisteensä maaliskuussa. Yhtiö palkkasi A-Katsastuksen vieressä sijaitsevaan toimipisteeseen 4 uutta työntekijää autokaupan myyntitehtäviin nykyisen 7 henkilön lisäksi. 

Myymälään on varattu noin 400 autopaikkaa ja näin ollen se on yksi Suomen suurimmista vaihtoautomyymälöistä. Lisäksi toimipisteeseen tulee nykyaikainen 3D-kuvauslaitteisto, joka mahdollistaa AutoRahaksi -asiakkaiden ja vaihtoautojen huippulaatuisen kuvauksen.

Autolle.com on oululaislähtöisen Niklas Nukarin vuonna 2014 perustama yritys, joka toimii tänä päivänä vaihtoautokaupan sekä yksityis- ja yritysleasingin parissa. 

”Autolle.com on jo vuosia ollut yksi Suomen nopeimmin kasvavia autoalan yrityksiä”, kertoo Nukari, joka nykyisellään itse asuu talvet Rukalla, Kuusamossa.

Nukari perusti yrityksen omiensa sanojen mukaan ”ketutukseen”. Kun Nukari toimi myyntiedustajana ja joutui vaihtamaan useita autoja vuodessa, hän huomasi auton vaihtamisen olevan ”älyttömän kallista”.

28-vuotias Nukari vuokrasi ensin 24m2 toimiston Oulun Laanilassa sijaitsevasta teollisuusalueelta. 

”Toimisto sijaitsi peltihallin toisessa kerroksessa ja alakerrassa oli hampun kasvattamo, joka ei liittynyt mitenkään autokauppaan”, hän naurahtaa. 

Liiketoiminta lähti liikenteeseen Nukarin ottaessa 30 000 euron keittiöremonttiin lainaa ja lopulta Finnveran yrityslainan. 

”Toimitilat olivat niin rumat, ettei asiakkaita kehdannut pyytään myymälälle, ja tästä syystä autoja ruvettiin myymään kotiin asiakkaille, ja näin kehittyi Suomen eniten autoja kotiin toimittava yritys!”

”Kyllä Oulussa on ollut hyvä yrittäjänä olla, jos ei parhaat niin Suomeen parhaat puitteet yrityksen perustamiseen”, Nukari jatkaa.

Autolle.comin toimintamalli perustuu digitalisaation ympärille. Yritys työllistää noin 80 henkeä, ja sen vuoden 2020 liikevaihto oli 45,9 miljoonaa euroa. Suomen Yrittäjät palkitsi 28-vuotiaan toimitusjohtajan Niklas Nukarin Vuoden nuorena yrittäjänä toukokuussa 2017. 

Nyt huhtikuussa päättyvä tilikausi nousee liikevaihdoltaan kokonaisuudessaan noin 61 miljoonaan euroon.  

 ”Kasvu ei tule suinkaan loppumaan tähän tilikauteen, vaan ennustan jo ensi tilikauden nousevan lähemmäs 100 miljoonaan. Meillä on muutama todella kova ässä hihassa, ja näin ollen 100 miljoonan puhkaisu on mahdollista jo meillä kuluvalla tilikaudella.”

”Tuomme Ouluun hyvin uudenlaista autokauppaa, jossa asiakas tietää mitä ostaa entistäkin paremmin”, Nukari lupaa.

Nukari kertoo, että yli 85 prosenttia Autolle.comin kaupoista tehdään netissä, ja samalla prosentilla autot myös toimitetaan valmiiksi kotiin.

Autolle.comilla on toimipisteet tällä hetkellä Kempeleessä, Vantaalla ja Kotkassa. Raision myymälä sekä Oulun suurmyymälä avataan virallisesti 9. maaliskuuta.

 

Autolle.com Oy

Niklas Nukari, toimitusjohtaja

puhelin: 010 524 3302 

sähköposti: niklas.nukari@autolle.com

 

Lue lisää

Autolle.com laajenee Raisioon

02.03.2021


Autolle.com tiedote 2.3.2021 


Autolle.com-automyyntiä pyörittävä Autollecom Oy avaa Raisioon neljännen toimipisteensä maaliskuussa 2021. Samalla yhtiö palkkasi kauppakeskus Myllyn vieressä sijaitsevaan toimipisteeseen uusia työntekijöitä autokaupan myyntitehtäviin.

Myymälään on varattu noin 70 autopaikkaa. Lisäksi toimipisteeseen tulee nykyaikainen 3D-kuvauslaitteisto, joka mahdollistaa AutoRahaksi -asiakkaiden ja vaihtoautojen huippulaatuisen kuvauksen.

Autolle.com on oululaislähtöisen Niklas Nukarin vuonna 2014 perustama yritys, joka toimii tänä päivänä vaihtoautokaupan sekä yksityis- ja yritysleasingin parissa. 

”Autolle.com on jo vuosia ollut yksi Suomen nopeimmin kasvavia autoalan yrityksiä”, kertoo Nukari, joka nykyisellään itse asuu talvet Rukalla, Kuusamossa.

Nukari perusti yrityksen omiensa sanojen mukaan ”ketutukseen”. Kun Nukari toimi myyntiedustajana ja joutui vaihtamaan useita autoja vuodessa, hän huomasi auton vaihtamisen olevan ”älyttömän kallista”.

28-vuotias Nukari vuokrasi ensin 24m2 toimiston Oulun Laanilassa sijaitsevasta teollisuusalueelta. 

”Toimisto sijaitsi peltihallin toisessa kerroksessa ja alakerrassa oli hampun kasvattamo, joka ei liittynyt mitenkään autokauppaan”, hän naurahtaa. 

Liiketoiminta lähti liikenteeseen Nukarin ottaessa 30 000 euron keittiöremonttiin lainaa ja lopulta Finnveran yrityslainan. 

”Toimitilat olivat niin rumat, ettei asiakkaita kehdannut pyytään myymälälle, ja tästä syystä autoja ruvettiin myymään kotiin asiakkaille, ja näin kehittyi Suomen eniten autoja kotiin toimittava yritys!”

Autolle.comin toimintamalli perustuu digitalisaation ympärille. Yritys työllistää noin 80 henkeä, ja sen vuoden 2020 liikevaihto oli 45,9 miljoonaa euroa. Suomen Yrittäjät palkitsi 28-vuotiaan toimitusjohtajan Niklas Nukarin Vuoden nuorena yrittäjänä toukokuussa 2017. 

Nyt huhtikuussa päättyvä tilikausi nousee liikevaihdoltaan kokonaisuudessaan noin 61 miljoonaan euroon.  

”Kasvu ei tule suinkaan loppumaan tähän tilikauteen, vaan ennustan jo ensi tilikauden nousevan lähemmäs 100 miljoonaan. Meillä on muutama todella kova ässä hihassa, ja näin ollen 100 miljoonan puhkaisu on mahdollista jo meillä kuluvalla tilikaudella.”

”Tuomme Varsinais-Suomeen hyvin uudenlaista autokauppaa, jossa asiakas tietää mitä ostaa”, Nukari lupaa.

Nukari kertoo, että yli 85 prosenttia Autolle.comin kaupoista tehdään netistä, ja samalla prosentilla autot myös toimitetaan valmiiksi kotiin.

Autolle.comilla on toimipisteet tällä hetkellä Kempeleessä, Vantaalla ja Kotkassa. Oulun ja Raision myymälät avataan virallisesti 9. maaliskuuta.

 

Autolle.com Oy

Niklas Nukari, toimitusjohtaja

puhelin: 010 524 3302 

sähköposti: niklas.nukari@autolle.com

Lue lisää

Jasmi Joensuulle auto on tärkeä työväline

26.02.2021

Nimeni on Jasmi Joensuu. Olen maastohiihtäjä ja kotoisin Vantaalta, mutta parhaillaan asustelen Rovaniemellä. Edustan Vantaan Hiihtoseuraa. 

Minulle auto on ennen kaikkea tärkeä työväline, sillä monesti kisareissut ja leirit ovat ympäri Suomea. Näin talvilajin urheilijana on tärkeää myös, että auto kulkee hyvin huonommissakin olosuhteissa. Varsinkin talviajoa tulee paljon, joten ykköskriteerini autolle on turvallisuus. Sen lisäksi arvostan sporttisuutta ja viihtyvyyttä. 

Yhteistyökumppanuudet ovat minulle tärkeitä ja haluan, että minun ja yritysten ajatusmaailma kohtaisi mahdollisimman hyvin. Haluan, että pystyn myös omalta osaltani auttamaan yritystä jotenkin. Viime vuoden puolella sainkin yhteydenoton Niklakselta ja yhdessä lähdimme sitten kehittämään erittäin mielenkiintoista yhteistyötä. Jo heti alusta alkaen, kaikki Autolle.comin työntekijät ovat olleet ihan mahtavia ja odotan tätä yhteistyötä todella innolla! 

Autolle.comin ansiosta saan nauttia turvallisesta ajamisesta päivittäin! 

Minun matkaani kohti tulevia MM-hiihtoja voitte seurata Instagrammista @jasmijoensuu ja Facebookista!

Lue lisää