Reklamaatio

Ikävä kuulla, että autoosi on tullut vika.

Täytäthän lomakkeen huolella, jotta saamme viasta mahdollisimman laajat tiedot. Voit kysyä lomaketta täyttäessäsi apua asiakaspalvelustamme sivun alareunassa olevasta chatista.

Huoltopäätös jopa minuutissa!

Ilmoita auton ja vian tiedot myös sivun alareunassa olevaan chattiin, jotta voimme antaa sinulle sinua lähellä olevan korjaamon tiedot vian tarkempaa selvitystä varten. Kun olet lomakkeen lopussa, niin voit laittaa chattiin yhdessäselauspyynnön, jolloin asiakaspalvelijamme näkee täytetyn lomakkeen eikä sinun tarvitse erikseen kirjoittaa tietoja chat-ikkunaan.

Lue tästä virhevastuusta. Virhevastuuta koskevat säännökset on määritelty kuluttajansuojalain 5 luvussa ja niitä sovelletaan silloin, jos tuotteella ei ole takuuta tai takuuaika on päättynyt.

Olethan huomioinut että Kuluttajasuojalain mukaisesti kuluttajan on osoitetteva että kyseessä on virhe, esimerkiksi osoittamalla auton rikkoutuneen ennenaikaisesti oletettuun käyttöikäänsä verrattuna.

Käytäthän autosi vianhaussa ennen reklamaation tekemistä. Otamme tapauksen käsittelyyn kun on tiedossa korjaamon vahvistama vika, sekä korjaus- ja kustannusarvio tapauksesta.

Soita myyntipalveluumme

Ota yhteyttä myyjään - autamme sinua eteenpäin reklamaatioasioissa.

Lähetä WhatsApp-viesti

Lähetä viesti verkkomyyjällemme numeroon 050 413 0770

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä viesti niin otamme sinuun yhteyttä