Vinkit käytetyn auton ostoon

19.12.2018

Oletko vaihtamassa autoa? Tutustu vinkkeihin, mitä kannattaa ottaa huomioon käytettyä autoa ostettaessa. Myös myyjämme auttavat sinua auton ostossa ja käyvät läpi kanssasi kaikki auton hankintaan liittyvät asiat.

Minkälaisen auton tarvitset?

Auton ostaminen alkaa tarpeen kartoituksesta – mihin tarkoitukseen autoa ollaan hankkimassa? Pohdi, minkä kokoisen auton tarvitset ja kuinka paljon tulevalle autollesi kertyy kilometrejä. Pienille kilometreille sopii bensiinimoottori, mutta jos kilometrejä kertyy kymmeniätuhansia, kannattaa harkita diesel-auton hankintaa. Määritä autohankinnallesi itsellesi sopiva hintahaarukka.

Tutustu autoon huolella

Käytettyä autoa ostettaessa auto kannattaa tarkistaa huolellisesti. Tarkista, onko auton kori kunnossa, onko näkyviä naarmuja tai painaumia. Katso, onko tuulilasi kunnossa ja onko lasissa kiveniskuja. Tarkista myös auto sisäpuolelta. Tarkasta auton renkaat ja mittaa niiden kulutuspinta. Käy läpi auton huoltokirja – varmista, että auto auto on huollettu säännöllisesti.

Katso myös konepellin alle. Varmista, että autosta ei vuoda nesteitä, eli auton alla ei näy lätäköitä. Tarkista jäähdytinnesteen taso ja väri – neste on useimmiten punaista tai vihreää. Öljytikusta näet moottoriöljyn tuoreuden – öljyn tulee olla kirkasta.

Autoihimme on tehty laaja kuntotarkastus, jossa auto on tutkittu läpikotaisin. Myyjämme käy läpi kaikki auton tiedot ostajan kanssa ja kuntotarkastuksen tiedot ovat näkyvissä myös verkkosivujemme autoilmoituksissa. Näet ilmoituksista myös virhekuvat esimerkiksi autossa ilmenneistä naarmuista.

Käy koeajolla

Koeajo on tärkeä vaihe käytettyä autoa ostettaessa. Koeajolla pääset testaamaan autoa ja kuuntelemaan, pitääkö auto ylimääräisiä ääniä tai käykö auto tasaisesti. Tunnustele ohjausta, kokeile kaikki vaihteet sekä kytkin, jarrut, pyyhkimet, ilmastointi ja vilkut. Käy koeajolla erilaisilla pinnoilla ja aja eri nopeuksia. Aja autolla myös ympytää molempiin suuntiin renkaat käännettynä ääriasentoonsa.

Tarkista auton rekisteritiedot

Käytetty auto kannattaa ostaa ainoastaan rekisteriin merkityltä omistajalta. Näin vältät mahdolliset vaikeudet liittyen omistusoikeuteen, liikennevakuutukseen ja ajoneuvoveroon. Kauttamme myytävät autot rekisteröidään ennen kaupantekoa Autolle.comin nimiin, jolloin otamme vastuun meidän kautta myydyistä autoista. Kun auto vaihtaa omistajaa, se rekisteröidään 7 päivän kuluessa ostajan nimiin.

Tee tarvittavat paperityöt

Autokauppaa tehdessäsi tarvitset rekisteriotteen teknisen osan sekä ilmoitusosan. Ilmoitusosa on tarkoitettu omistajavaihdokseen, johon kirjataan ostajan tiedot, myynnin päivämäärä sekä myyjän allekirjoitus. Voit tehdä auton omistajanvaihdoksen myös Trafin Oma asiointi -palvelussa verkossa. Auton ostosta kannattaa tehdä lisäksi kauppakirja kahtena kappaleena – sekä ostajalle että myyjälle. Kauppakirjalle kirjataan myyjän, ostajan ja auton tiedot, kauppahinta sekä muut kaupan ehdot.

Jotta et astu käytetyn auton ostossa sudenkuoppiin, kysy meiltä neuvoa! Autamme sinua ja käymme kanssasi läpi kaikki autoon ja auton ostoon liittyvät vaiheet.