Auto Rahaksi - Antin tarina

01.07.2019

Antti oli menettää 3 100 € myydessään autoaan pois - yksi puhelu pelasti


Voitin 3 100 € yhdellä ainoalla puhelulla”, utajärveläinen Antti kertoo kahvilassa ystävälleen myytyään perheensä kakkosauton pois. ”Sinäkin voit saada tonneja enemmän autokaupassa, jos kuuntelet minua 3 minuuttia”

Ystävä vastaa: ”Kerro vain, koska minä olen yrittänyt myydä autoamme jo kaksi viikkoa pois, jotta voimme vaihtaa uuteen. Miten onnistuit säästämään 3 100 €?” 

”Annas kun arvaan”, Antti sanoo, ”Olet yrittänyt myydä autoasi täysin väärällä tavalla.”

Googletit ensin ”Auton myynti itse” ja ”paras hinta autosta”. Tämän jälkeen päädyt autoliikkeiden sivuille, jotka haluavat ostaa autosi. Ja tietysti he haluavat, mutta pilkkahintaan! Pyysin itse autoliikkeiltä tarjouksia ja sain kolme ostotarjousta 15 400 € - 16 700 € väliltä. Vastaavia autoja on netissä myynnissä 18 000 € - 20 000 €, joten en todellakaan myynyt autoani liikkeeseen.

Ystävä toteaa tähän, että ”Minunkin autosta tarjottiin jopa 4 000 € vähemmän, mitä netissä myytiin, joten laitoin auton itse nettiin myyntiin”.

Antti vastaa toimineensa samalla tavalla ja jatkaa:

Eli pesit autosi, kaivelit huoltokirjoja, kirjoitit ilmoitusta ja listasit tuntikausia auton kaikkia ominaisuuksia. Koko illan työllä sait autosi myyntiin yhteen paikkaan. Puhelimesi alkoi soida tasaiseen tahtiin, mutta suurin osa ostajista tietää mitä tekee, ja yrittää ostaa autoasi samaan pilkkahintaan.  

Ystävä nyökkäilee ja vastaa: ”Joo, se tinkimisen ja epämääräisten vaihtotarjousten määrä on alkanut ärsyttämään, illat menevät puheluihin ja viesteihin. Olen nyt koeajattanut autoani käyttäen siihen kolme arki-iltaa ja lopulta ostajat haluavat joko vielä miettiä tai sitten heidän tarjouksensa on naurettava.”


Hetki, jona Antti lähes menetti 3 100 €

Antti kertoo hänen kokemuksensa auton myymisestä itsenäisesti olleen yhtä tuskallisia.

Antti sanoo: ”Aloin tuon takia harkitsemaan auton myymistä liikkeeseen alihintaan, kunnes autolle.comilta soitettiin minulle. Soittaja taisi olla Henri. Henri kertoi, että hän voisi myydä autoni heidän Auto Rahaksi -palvelun kautta hintaan 19 900 €. Minulle tästä summasta luvattiin 18 500 €, joka oli 500 € enemmän kuin toivomani summa. Ajattelin, että kokeillaan.”

”He laittoivat autoni yhdeksään eri myyntiportaaliin, tekivät siihen tarkastukset, kuvasivat sen ja kirjoittivat myynti-ilmoituksen. Auto meni kahdessa päivässä kaupaksi. Minun ei tarvinnut kuin viedä auto lähimpään A-Katsastukseen ja allekirjoittaa sopimukset, niin homma oli ok. Rahat sain kahdessa päivässä tililleni.”

Lopuksi Antti toteaa: 

”Jos olisin myynyt autoni liikkeelle, joka tarjosi siitä 15 400 €, niin olisin hävinnyt 3 100 €. Voitetulla kolmella tonnilla on kiva ostaa uusia kalusteita kotiin.”


Haluan tarjouksen autostani!

Auto Rahaksi -palvelumme palvelee arkisin klo 09.00-17.00.

Auto Rahaksi -puhelinnumero: 010 2050 913

Auto Rahaksi -sähköposti: autorahaksi@autolle.com