Auto Rahaksi - Antin tarina

01.07.2019

Olipa kerran Antti, joka halusi myydä autonsa. Antti oli 34-vuotias utajärveläinen herrasmies. Hänellä oli ihana perhe ja yksi pieni chihuahua. Antilla oli kaksi autoa. Rouvan työkuvioiden muuttuessa toista autoa ei kuitenkaan enää tarvittu.

No mitäpä Antti tekikään, kun autosta piti päästä eroon. Hän meni nettiin ja googletti eri hakusanoilla etsien eri vaihtoehtoja: "auton myyminen pois", "auton myyminen itse", "autosta paras hinta". Ja vaihtoehtojahan tuli. "Myy itse yksityisenä" toisella sivulla kerrottiin, "myy se LIIKKESSEEN X" sanoi kolmas sivu. "Ostamme suoralla rahalla autosi" -mainoksia tuli eri liikkeiden toimesta kymmeniä.. Antti oli hämmentynyt. Miten nyt tulisi toimia?

Antti otti härkää sarvista. Hän lähetti tarjouspyyntöjä kuuteen eri liikkeeseen. Vastaukseksi hän sai 16 000 €, 16 700 €, 15 400 €. Osa liikkeistä ei vaivautunut edes vastaamaan Antille, josta hinta tuntui huonolta. Eikä syyttä, olihan auto ostettu vasta vuosi takaperin. 

Antti surffaili Nettiauton sivuille ja päätti laittaa itse autonsa myyntiin. Hän katsoi, että auto on melkein 21 000 € arvoinen!

Antti puunasi auton, kuvasi sen, arpoi mitä varusteita autosta löytyi ja rupesi rustailemaan ilmoitusta nettiin. Kaiken tämän jälkeen auto oli saatu yhdelle sivustolle, Nettiautoon. 

Tässä vaiheessa Antti totesi, ettei samaa ruljanssia viitsi tehdä muita sivustoja varten. Antti alkoi odottamaan. Tuli yö ja tuli aamu, niin meni ensimmäinen päivä.

Seuraavana päivänä alkoi tapahtua. Puhelin soi Antin ollessa töissä, hän sopi soittavansa ruokatauolla. Puhelin soi toisen kerran ja tuli tarjous, että auto menisi kaupaksi 15 000 €:lla. Siihen Antti ei suostunut. Tuli kolmas puhelu, jossa oltiin kiinnostuneita autosta, mutta Antin olisi pitänyt ottaa vaihtoauto Dodge Caliber. Anttia ei enään kiinnostanut. Vihdoin ruokatauko koitti ja Antti soitti ensimmäiselle ostajaehdokkaalle, joka halusi tulla katsomaan autoa. Sovittiin tärskyt seuraavalle päivälle klo 17.

Antin päästessä illalla kotiin, hän vastaili vielä useisiin kyselyihin autoon liittyen. Monet kyselivät voisiko Antti ottaa vaihtoautoa kauppojen yhteydessä.

Koitti seuraava päivä. Sama rumba jatkui enää muutaman puhelun verran. Koitti iltapäivä, Antti lähti töistä ajoissa keretäkseen pestä auton ja kaivaa tarvittavat paperit esille.

Koitti sovittu koeajo. Asiakas tutki auton todella tarkasti. Kaikki vaikutti hyvältä, mutta ostajaehdokkaan tutkittua autoa yli 40 minuuttia, totesi hän Antille, "hyvältä vaikuttaa, mutta pitää tutkia muita vaihtoaehtoja". Antti oli väsähtynyt, motivaatio auton myyntiä kohtaan oli laskenut.

Kaksi viikkoa kului ja Antti oli turhautunut. Sama rumba oli jatkunut paljon pienemmissä määrin. Mutta jatkunut kuitenkin. 

Antti teki peliliikkeen, hän meni uudelleen nettiin, googletti "auton myyminen pois". Hän tarttui puhelimeen ja soitti autoliikkeisiin uudelleen ja tiedusteli paljonko he maksaisivat autostaan. Hinnat pyörivät 15 000 - 16 500 €:n välillä. Antti rupesi harkitsemaan jospa hän myisikin auton liikkeeseen. Tuli yö ja tuli aamu, ja koitti 15. päivä. 

Puhelin soi, Antti vastasi. Taas yksi autosta kiinnostunut, Antti ajatteli turhautuneena. Antti yllättyi kuitenkin positiivisesti, sillä soittaja olikin aidosti kiinnostunut autosta. Antista tuntui puhelun aikana, että vihdoin on valoa luurin päässä. Soittaja oli Henri Autolle.com:ltai! 

Puhelussa sovittiin auton laittamisesta myyntiin Autolle.comin Auto Rahaksi -palvelun kautta. Antille luvattiin auton myyntihinnaksi 19 900 €, koska enempää autosta ei kannata pyytää. Ostohinnaksi luvattiin 18 500 € eli sen summan Antti saisi, kun auto on myyty. Kaiken lisäksi auto tulisi näkyviin yhdeksässä eri myyntiportaalissa. Anttihan suostui! Seuraavaksi sovittiin tarkastusaika, jolloin auto tarkastettiin ja kuvattiin sekä lisättiin myyntiin. Nyt Antin ei tarvinnut jäädä kuin odottamaan. 

Meni kaksi vuorokautta, kun puhelin soi. Soittaja oli Tomi Autolle.com:lta. Tomi kertoi, että Antin Audi A3 on myyty Pielavedelle. Nyt hänen tarvitsisi enää viedä auto katsastuskonttorille, jossa se otetaan vastaan.

Antti toimitti auton sovitusti katsastuskonttorille. Seuraavana päivänä hän allekirjoitti ostosopimukset ja sovittu rahasumma tuli Antin tilille kahdessa päivässä. 

Antti oli onnellinen. 

Ole siis kuin Antti, mutta jätä turha 15 päivää välistä! 


Kun haluat myydä autosi

Auto Rahaksi -palvelumme palvelee arkisin klo 09.00-17.00.

Auto Rahaksi -puhelinnumero: 010 2050 913

Auto Rahaksi -sähköposti: autorahaksi@autolle.com