”Mä olen aivan rakastunut tähän – Superb jäi seisontaan!”

15.05.2020

”Mä olen aivan rakastunut tähän – Superb jäi seisontaan!” 

Eräs hyväpalkkaisessa työssä käyvä herrasmies on pitänyt kolmannen sukupolven Skoda Superbiaan kuin kukkaa kämmenellä ja nauttinut sillä työ- sekä perheen arkiajojen hoitamisesta toden teolla. Tehokas moottori, hyvä automaattivaihteisto ja lisävarusteita pitkä lista.

Onhan Superb, etenkin viimeisimmän faceliftin jälkeen, todella tyylikäs auto.

Ko. herrasmiehellä on kuitenkin vuoden päivät kytenyt mielessä ajatus vaihtaa kakkosauto uudempaan. Tuolloin kakkosauton virkaa toimitti vanha Volvon farmari. Jokin Volvoa pienempi, jota on helpompi ajaa kaupunkien kapeilla kaduilla ja jonka käyttökulut ovat pienemmät. Viime vuoden lopussa katse kääntyi sähköisiin vaihtoehtoihin, etenkin kun Seat toi näyttävästi markkinoille alle 16 000 euron hintaisen Mii electric täyssähköauton.

Mii electricissä on 61kW tehoinen ja 212Nm vääntävä sähkömoottori ilman vaihteistoa. Miin akusto on pakattu auton pohjalevyyn, joten tavara- ja matkustustiloihin ei ole tullut muutosta verrattuna perinteiseen Mii-malliin.

Ostopäätöksen tehdessään herrasmiehen ajatus oli, että ensisijaisesti vaimo ajaa Miillä ja hän jatkaa Superbilla omat ajonsa. Perheen arkikulut kuitenkin pienenevät, kun Mii electricissä on edullisempi ajoneuvovero ja vakuutukset. Lisäksi pörssihintaisella yösähköllä lataaminen tulee huomattavasti halvemmaksi, kuin Volvon tankkaaminen, eikä Mii tarvitse juuri muuta huoltoa, kuin raitisilmasuodattimen vaihdon.

Kuinkas sitten kävikään?


Mii electriciä uudistettiin hieman perinteiseen Miihin verrattuna, ja electric onkin varsin pirteä ilmestys.

Tammikuussa 2020 oli Mii electricin toimituspäivä ja vaikka herrasmies oli koeajanut auton, niin silti kuljettajan paikalle astuminen hieman vierasti. Onhan Mii paljon pienempi, kuin mihin herrasmies oli Superbissaan tottunut.

Ensimmäisistä liikennevaloista liikkeelle lähteminen toi kuitenkin hymyn uuden omistajan huulille – Sähkömoottorin välitön teho ja vääntö ilman vaihteiden vaihtamista takasi ripeää kiihtyvyyttä äänettömästi.

Miten kävi perheen autoilutottumuksille?

Mii electricin verraton etälämmitys sekä -jäähdytystoiminto puhelimella toivat niin suuren mukavuuden käyttäjälleen, että tosielämän kertomukseni päähenkilö päätti ottaa itselleen Miin pääasialliseksi kulkeneeksi. Herrasmiehen sanoin, Mii electric vaikuttaa kokoistaan paljon isommalta ja vakaammalta ajettavalta, eikä tavallisista pikkuautoista ohjaamoon tuleva moottorimelu haittaa sähköistä versiota.

Vaakakupissa painoi toki myös ajamisen edullisuus. Mii on kuluttanut energiaa tammi-huhtikuun välisenä aikana keskimäärin 14kWh/100km, jonka kustannus on vain noin 1,7e/100km. Herrasmies kävi aiemmin tankkaamassa Superbin kahden viikon välein, mutta nyt tankkausreissut ovat jääneet pois kokonaan, sillä Superb on laitettu seisontaan! 

Tarina ei vielä kerro, millä tavalla kolmen auton tilanteesta perhe aikoo jatkaa eteenpäin, mutta varmaa on se, että ajot sähkö-Miillä vain lisääntyvät.

Olisiko Sinunkin aika vaihtaa?

Nykyinen sähköautojen tarjonta on laajaa ja jopa käytettyjen sähköautojen valikoima voi yllättää. Suosittelen vahvasti tutustumaan mahdollisuuteen edullisemmasta ja mukavammasta tavasta autoilla. Mikäli kiinnostus heräsi, ota yhteyttä – vaikka heti!

Autolle.com on avannut uuden, erityisesti ekoautoille suunnitellun automyymälän. Sieltä löydät asiantuntevat myyjät, jotka auttavat sinua sopivan sähköauton hankkimisessa.

Martinkyläntie 45, Vantaa.
Aukioloajat ma-pe klo 10-18, la klo 10-15.
Soita: 010 205 0915
WhatsApp: 040 749 9586