Uratarina Heidi Raunisto

25.04.2019

Heidi työskentelee Autolle.comilla toimitusedustajana Oulussa.


Mikä on parasta työssäsi?

”Parasta työssä on ajaminen. Tämä mahdollistaa myös uusien paikkojen ja maisemien näkemisen. Lisäksi on mukava päästä viemään asiakkaalle uusi ja odotettu auto kotiin.”

Miten päädyit toimitusedustajaksi?

”Minulla on aikaisempaa työkokemusta muun muassa automaalaamosta ja kuljetustehtävistä. Autolle.comille päädyin kaverin houkuttelemana. Työskentelin ensin toimitusedustajana Hämeenlinnassa. Olen aina pitänyt Oulua mukavana paikkana ja se alkoi houkuttelemaan minua myös asuinpaikkana. Sain työnantajaltani mahdollisuuden jatkaa töitä Pohjoisessa ja päätin ottaa hypyn tuntemattomaan, niinpä muutin Ouluun vuoden alusta.”

Millaisia ovat toimitusedustajan työpäivät?

”Toimitusedustajan työpäivät ovat erilaisia ja tehtävät ovat vaihtelevia. Työhön kuuluu autojen toimitusta ja luovutusta asiakkaille. Asiakkaalle esitellään auto, jonka jälkeen asiakas vielä myös koeajaa sen. Lisäksi tarkistetaan mahdollinen vaihtoauto. Tämän jälkeen me toimitusedustajat hoidamme vielä kauppapaperit asiakkaan kanssa. Työhön kuuluu myös autojen tarkastuksia ja kuvaamista. Osa toimitusedustajista käy työreissuilla myös ulkomailla, kun autoja haetaan esimerkiksi Ruotsista. Tässä työssä olen päässyt oppimaan paljon autoista.”

Kenelle työ sopii?

”Täytyy viihtyä paljon yksinään auton ratissa. Työntekijältä täytyy löytyä myös joustavuutta, koska joskus päivät voivat olla pitkiäkin. Työssä on hyötyä oma-aloitteisuudesta, asiakaspalveluhenkisyydestä ja iloisesta asenteesta. Aikaisempi autotuntemus ei ole välttämätöntä, koska tehtävään koulutetaan ja myös työ opettaa.”

Mikä on paras työmuisto?

”Päällimmäisenä työmuistona on tällä hetkellä viime kuussa tehty työreissu, jonka ansiosta pääsin pitkästä aikaa lentokoneen kyytiin. Lensin Helsinkiin, josta menin junalla Lappeenrantaan. Sieltä noudin tiliasiakkaalta auton, jolla ajoin Ouluun. Lisäksi luovutin vielä samana iltana tuon kyseisen auton uudelle asiakkaalle. Päivään mahtui siis kulkemista eri kulkuneuvoilla ja vaihtuvia maisemia.”


Jos haluat tietää lisää toimitusedustajan työstä, voit ottaa yhteyttä Heidiin.

heidi.raunisto@autolle.com