Uratarina Gzim Hasani

10.04.2019

Aurinkoinen Gzim työskentelee Espoon toimipisteellä automyyjänä.

Mitä pidät automyyjän työstä?

”Tykkään autoista tosi paljon, autot ovat aina olleet mielenkiinnon kohde. Lisäksi myyntityö on mielestäni erittäin antoisaa. Tässä työssä yhdistyy harrastus ja työ eli mikäs sen parempaa. Tykkään, että saan nähdä tyytyväisiä asiakkaita.”

Miten päädyit automyyjäksi?

”Olin tehnyt myyntityötä pari vuotta ennen Autolle.comille tuloa. Kaverini kehotti hakemaan tänne töihin. Hän sanoi, että voisin pärjätä tässä hommassa. Niinpä hain töihin ja aloitin 2017 syksyllä työt Auto Rahaksi -tiimissä Kempeleessä. Nyt vuoden alusta siirryin työskentelemään automyyjänä Espooseen.”

Millaisia ovat automyyjän työpäivät?

”Työhön kuuluu monipuolisia tehtäviä. Me myyjät huolehdimme, että toimipisteen autot ovat fiksattuja ja edustavassa kunnossa, hintalaput ovat paikoillaan. Huolehdimme myös, että autot ovat myynnissä kaikilla nettipalstoilla, tiedot ja varusteet ovat oikein. Hoidamme asiakkuuksia; vastaamme asiakkaiden yhteydenottopyyntöihin ja huolehdimme chat-palvelusta. Asiakkaita käy myös toimipisteellä eli kauppaa pääsee tekemään monin eri tavoin. Etsimme asiakkaiden tarpeita vastaavia autoja ja pidämme myyntiesittelyitä, tutustumme vaihtoautoihin ja hinnoittelemme ne. Myyntitilanteisiin kuuluu myös lisäpalveluiden myyntiä. Päivät ovat erilaisia eikä töissä tule tylsää.”

Mikä on työssäsi haastavinta?

”Autojen kanssa voi joskus syntyä yllättäviä tilanteita, jotka voivat olla haasteellisia, mutta aina niistäkin selvitään.”

Kenelle työ sopii?

”Työ sopii kilpailuhenkisisille ja kaupannälkäisille tyypeille. Työssä täytyy olla aloitteellinen ja energinen. Täytyy nauttia ihmisläheisesti työstä. Pitää olla myös ennakkoluuloton, sillä ennakkoluuloisuus voi olla este kaupanteolle.”

Mukavin muisto töistä Autolle.comilla?

”Meillä on mahtavia virkistyspäiviä ja yhdessä työkavereiden kanssa on hauskaa. Parhaimpana muistona on virkistyspäivä parin vuoden takaa, jolloin meille työntekijöille järjestettiin Amazing Race -tyylinen kilpailu. Päivä oli täynnä hauskuutta ja jännitystä.”

Mikä on mottosi?

”Elämästä täytyy nauttia!”

Jos haluat tietää lisää automyyjän työstä, voit ottaa yhteyttä Gzimiin.

gzim.hasani@autolle.com