Kokenut ja aktiivinen automyyjämme Jeremias Härkönen tykkää työstään automyyjänä

27.11.2019

Kokenut ja aktiivinen automyyjämme Jeremias Härkönen tykkää työstään automyyjänä

1. Mitä pidät automyyjän työstä?

Pidän kyllä kovasti, autojen parissa työskentely on minulle mieleistä. Autot on ollut aina lähellä sydäntä. Lisäksi automyyjänä työskentely on enemmän elämäntapa kuin työ.

2. Miten päädyit automyyjäksi?

Olen aina tykännyt autojen kanssa puuhailusta. Ei minusta koskaan kuitenkaan ole autoasentajaksi ollut. Myynnin parissa olen ollut koko työurani. Joten pari vuotta sitten hieman sattumien kautta päädyin automyynnin pariin, ja heti alusta asti ole kyllä huomannut, että omalla alalla ollaan!

3. Millaisia ovat automyyjän työpäivät?

Vaihtelevia, yleensä myös aika kiireisiä. Teen aika paljon työtä puhelimitse. Jonkun verran palvelen myös tässä Kempeleen pisteellä käyviä asiakkaita. Sähköposti on myös kovalla käytöllä. Liikehän meillä on auki 10-18, mutta työpäivä saattaa joskus venähtää pidemmäksikin, jos sattuu olemaan joku kaupan vääntö iltaisella.

4. Mikä on työssäsi haastavinta?

No vaikea sanoa - jos on hiljaisempi päivä niin silloin fokuksen pitäminen omassa työssä. Kyllä aina silti löytyy tekemistä - pyrin silloin tekemään vanhojen asiakkaiden ja kaupanvääntöjen kontaktointia. Ja pyrin myös hoitamaan ns. juoksevat asiat hiljaisempina päivinä.

5. Kenelle työ sopii?

Mielestäni työ sopii henkilölle, joka tulee toimeen kaikkien eri asiakasryhmien kanssa. Pitää olla myös halu ja taito palvella asiakasta ja löytää hänelle sopiva auto hänen tarpeidensa mukaan. Tottakai myös sosiaalisia taitoja tarvitaan. Loppupeleissä asenne ratkaisee eli jos se on kohdallaan, pääsee jo pitkälle. Myyntityössä pitää välillä olla myös kärsivällinen sekä sopivasti intohimoa ja päättäväisyyttä mukaan.

6. Mukavin muisto töistä Autolle.comilla?

Ehkä hienoin muisto oli kun tein ensimmäisen kaupan. Itsellä ensimmäinen kauppa ei tullut heti ensimmäisenä työpäivänä vaan siihen sai nähdä paljon vaivaa ja useita kontakteja ennenkuin sai ensimmäisen kerran kauppakirjat pyöräyttää. Toki on myös monia muita hyviä muistoja, koska tässä työssä jokainen päivä on erilainen!

Jos haluat tietää lisää automyyjän työstä, voit ottaa yhteyttä Jeremiakseen:

jeremias.harkonen@autolle.com