TM: Raju kahtiajako Euroopan autokaupassa koronan vuoksi

27.05.2020

TM: Raju kahtiajako Euroopan autokaupassa koronan vuoksi: Ladattavien autojen osuus kasvoi nopeasti, bensan ja dieselin osuus sukeltaa.

Tekniikan maailma kirjoittaa 13.5. julkaistussa artikkelissaan Euroopan autojärjestön julkistamista luvuista, joista ilmenee ”että vaikka diesel- ja bensiiniautojen myynti laski alkuvuonna selvästi, ladattavien autojen myynti on jatkanut kasvuaan ja niiden osuus uusista rekisteröinneistä kasvoi siksi voimakkaasti.”


Käyttövoimien osuus myynnistä 2020 ensimmäinen neljännesKuva 1: Uusien autojen v. 2020 ensimmäisen vuosineljänneksen eri käyttövoimien osuus myynnistä

Koronaviruksen myötä monien tulot ovat muuttuneet radikaalisti ja kuluttajat hakevat säästöjä myös autoilusta. Epävarma taloudellinen tilanne sekä eri valtioiden kannustimet ovatkin kiihdyttäneet sähköiseen liikkumiseen siirtymistä.


Vertailu 2019 - 2020Kuva 2: Vertailu v. 2019 ja 2020 ensimmäisten vuosineljännesten välillä paljastaa voimakkaan kasvun

 

Korkeampien käyttö- ja huoltokulujen myötä kiinnostus polttomoottoriautoihin jatkaa heikkenemistään. Tämän myötä jälleenmyyntiarvo etenkin tehokkailla ja isoilla polttomoottoriautoilla laskee radikaalisti.

Muutaman vuoden vanha täyssähköinen tai pistokehybridiauto saattaakin olla paras autohankinta, jonka pystyt tällä hetkellä tekemään. Kalliit kilometrit on ajettu ja kiinnostus sähköiseen voimalinjaan kuluttajien keskuudessa lisääntyy jatkuvasti. Näiden ansiosta jälleenmyyntiarvo autollasi säilyy todennäköisesti paremmin, kuin muissa vaihtoehdoissa.


Autolle.com on avannut uuden, erityisesti ekoautoille suunnitellun automyymälän. Sieltä löydät asiantuntevat myyjät, jotka auttavat sinua sopivan sähköauton hankkimisessa.

Martinkyläntie 45, Vantaa.
Aukioloajat ma-pe klo 10-18, la klo 10-15.
Soita: 010 205 0915
WhatsApp: 040 749 9586