Talvi tulee – vaihda lämpimään ja mukavaan sähköistettyyn autoon

16.12.2020

”Onpa kylmä aamu, enkä muistanut laittaa autoon lämmitysjohtoa kiinni”

”Äh, taas oli väärin ajastettu lämmitystolppa, ja auto on aivan jäässä”

”Webasto ei lähde päälle, auton akku on tainnut hyytyä”

”Olipa kallista huoltaa Webasto, paljon piti taas osia vaihtaa”

Näiden lainausten myötä monelle tulee mieleen muistoja edellisistä talvista, kun on joutunut lähtemään pakkasaamuna kylmällä autolla liikenteeseen. Rukkaset, pipo ja talvitakki päällä ajellaan aamuruuhkassa, ja polttoaineen kulutus näyttää yli kaksinkertaista normaaliin verrattuna. On voinut jopa käydä niin, että auto ei jaksa lähteä käyntiin kylmän yön jäljiltä.

Sähköautolla vaivattomammin

Sähköistetyllä autolla, siis joko kehittyneellä hybridillä tai täyssähköllä, vastaavia käynnistys- tai lämmitysongelmia ei ole. Parhaimmilla varustelutasoilla sähköauton voi laittaa välittömästi lämpiämään oman puhelimen sovelluksen kautta ja lämmitys kestää vain muutaman minuutin. 

Esilämmitystä varten auton ei myöskään tarvitse olla latauskaapeliin kytkettynä. Tällöin lämmitysenergia otetaan toki auton akusta ja se verottaa toimintamatkaa jonkin verran.

Itsellenikin on käynyt viime talvena useamman kerran niin, että vasta aamupalan jälkeen huomaan kuinka ulkona on pakkasta enkä ole erikseen ajastanut auton lämmitystä. Puhelin esiin ja lämmitys päälle. Noin 5 minuutin kuluttua lumet ovat jo alkaneet sulaa auton päältä ja ohjaamo on reilusti plussan puolella.

Lämmitysedun lisäksi sähkömoottorin toimintaperiaate on niin erilainen ja toisaalta yksinkertaisempi verrattuna polttomoottoriin, että kovakaan pakkanen ei ole sille ongelma. Sähköauto lähtee liikkeelle samalla tavoin -30C ja +30C lämpötiloissa. 

Energiayhtiö Virran verkkosivuille on kirjoitettu napakasti sähköauton toimivuudesta talvella. Vastaavia huomioita sähköauton sopivuudesta Suomen talveen on useita. Lisään loppuun muutaman linkin teksteihin, niin voitte itse käydä perehtymässä lisää asiantuntijoiden neuvoihin sekä sähköautoilijoiden kokemuksiin. 

Nyt syksyllä on oiva mahdollisuus unohtaa aiempien talvien kylmäkäynnistykset, pakokaasujen käryt sekä toppavaatteissa töihin ajaminen. Autolle.com valikoimista löytyy monenlaisia sähköautoja, joihin pääsee tutustumaan sekä verkkosivujen kautta, että Autolle.com Vantaan myymälässä

Talveksi uusi, lämmin ja mukava auto.

Linkkejä

Virta - Näin sähköauto toimii talvella

Tyyliniekka - Sähköautolla Nordkappiin, osa I

Millainen on Nissan Leaf 40 kWh talviautona?

MYYTTI 7: ”Sähköautoilu ei onnistu pakkasella”


Autolle.com on avannut uuden, erityisesti sähköautoille suunnitellun automyymälän. Sieltä löydät asiantuntevat myyjät, jotka auttavat sinua sopivan sähköauton hankkimisessa.

Martinkyläntie 45, Vantaa.
Aukioloajat ma-pe klo 10-18, la klo 10-15.
Soita: 010 205 0915
WhatsApp: 040 749 9586