Sähköautolla ajaminen oman energiantuotannon avulla

24.08.2020

Moniko valmistaa bensiiniä vaivattomasti omalla kiinteistöllään?

Yhä edullisemmiksi tulevat aurinkopaneeliratkaisut ovat lisänneet kiinnostusta omavaraiseen sähköntuotantoon kiinteistöjen katoilla ja seinäpinnoilla. 

Tämä sopii mainiosti sähkö- ja pistokehybridiautoilijalle, kun kotipihassa pysäköity auto latautuu ilman sähköyhtiön tai polttoainejakelijan välikäsiä. Kaikki tuotto suoraan oman auton akkuun, eikä lataamisesta tarvitse maksaa paneelien hankkimisen jälkeen mitään.

Oheinen kuva on erään aurinkopaneelilataajan puhelimen sovelluksesta. Keltainen väri kuvaa auringosta saatavaa energiaa ja sininen väri näyttää sähkön kulutuksen. 

Aurinkoinen kesäpäivä tuottaa niin paljon sähköä, että vaikka auto on latauksessa niin tuotannosta riittää silti ylimääräistä myytäväksi sähköyhtiölle.

Sähköisillä ajoneuvoilla ajaminen on edullista, vaikka latauksen hoitaisi maksullisillakin latauspisteillä, mutta tällä tavoin sähköautoilu tuntuu jopa laittoman halvalta. 

Kesän lomareissut koti-Suomessa on mukava hoitaa puoli-ilmaiseksi ja päästöttömästi. Säästyneet polttoainerahat voi käyttää vaikka parempiin eväisiin ja elämyksiin matkan varrella.

Autolle.com on avannut uuden, erityisesti ekoautoille suunnitellun automyymälän. Sieltä löydät asiantuntevat myyjät, jotka auttavat sinua sopivan sähköauton hankkimisessa.

Martinkyläntie 45, Vantaa.
Aukioloajat ma-pe klo 10-18, la klo 10-15.
Soita: 010 205 0915
WhatsApp: 040 749 9586