”Mitä helvattia…?! Kyllä lähtee!”

10.08.2020

Ralli-ikoni Markku Alén kävi kokeilemassa Rallycrossin sähköistä tulevaisuutta

Teknavi-media tutustui itävaltalaisen rallikuljettaja Manfred Stohlin projektiin, jossa Ford Fiesta on rakennettu täysin uudestaan sähköisen voimalinjan ehdoilla. 

Akusto on auton lattiassa ja moottoreista välittyy tiehen voimaa 612 hevosvoimaa. 

Matala painopiste tekee auton käyttäytymisestä vakaata hankalissakin mutkayhdistelmissä ja sähkömoottorin välitön vääntö saa aikaan mielettömän potkun kiihdytyksissä.

 Alénin kasvoillekin ilmestyi poikamainen hymy ja iloisuus ensimmäisissä kiihdytyskokeiluissa.

Markku Álen testaa sähköistä Rallicross autoa

”Ihan käsittämätöntä…!”


Sähköisen voimalinjan edut tulivat koeajokierrosten aikana selväksi Alénille ja ohjelman toimittaja Marko Terva-Aho toteaakin, että ”outoa surinaa kuuluu sisäpuolelle, mutta hyvin tulee toimeen ilman moottorin repivää soundiakin. Ei ole moitteen sijaa” 

Alén kiteyttää sähköisen rallicross auton sielun hyvin, sanoen ”Meininki on kuin b-ryhmän ralliautolla, mutta vielä parempaa.”

Miten tämä koskettaa tavallista kuluttajaa?

Käytännössä samat edut, jotka ovat nähtävissä tässä tehopakkauksessa, on myös tavallisissa täyssähköautoissa. 

Parhaan kokemuksen saa sähköisestä tehoautosta, kuten esimerkiksi mistä tahansa Teslasta, mutta vastaavan tyyppinen ripeä kiihtyvyys ja tasainen, hiljainen kyyti on tarjolla myös muissa täyssähköautoissa.

Sähkömoottorin viiveetön toiminta helpottaa liikkeellelähtöä ja matala painopiste rauhoittaa tavallisenkin auton käyttäytymistä. Tavara- ja matkustamotilaa on myös enemmän tarjolla, kun polttomoottori, pakoputki ja polttoainetankki voidaan jättää pois.

Voit käydä itse katsomassa Teknavin jakson täältä https://www.youtube.com/watch?v=H4zdCg-toeM
Teknavin muu sisältö löytyy osoitteesta https://teknavi.fi/

Autolle.com on avannut uuden, erityisesti ekoautoille suunnitellun automyymälän. Sieltä löydät asiantuntevat myyjät, jotka auttavat sinua sopivan sähköauton hankkimisessa.

Martinkyläntie 45, Vantaa.
Aukioloajat ma-pe klo 10-18, la klo 10-15.
Soita: 010 205 0915
WhatsApp: 040 749 9586